Site Overlay
Kun je soep inmaken?

Kun je soep inmaken?

Kun je soep inmaken? Bij bewaren van soep denk je normaal gesproken altijd aan de koelkast en aan de vriezer.

Steeds meer mensen kiezen echter voor de oudste bewaarmethode die er is, het inmaken. Steeds meer mensen willen dan ook onder andere soep inmaken.

Maar is dat eigenlijk wel verstandig, of is deze bewaarmethode niet meer van deze tijd, en zijn er betere bewaarmethoden?

Kun je soep inmaken?

Laten we voorop stellen dat de beste bewaarmethode, of liever gezegd de makkelijkste, nog steeds het invriezen van soep is. Enige nadeel is de relatief korten tijd dat je ingevroren soep kunt bewaren, want dat is doorgaans slechts 3 maanden.

Ten opzichte van de 2 dagen dat je soep in de koelkast kunt bewaren, zijn die 3 maanden natuurlijk al wel een gigantische sprong vooruit, maar eigenlijk is het nog niet lang genoeg.

Als je soep inmaakt, en dat is meteen ook een antwoord op de vraag, kun je de soep 6 tot 8 maanden bewaren.

En dat is toch al weer ruim twee keer zo lang als bij het invriezen van soep.

Kan elke soep ingemaakt worden?

In principe kun je iedere soep ook inmaken, hoewel de methode van inmaken ietwat anders kan zijn. Maar dat is alleen van toepassing op soep die je helemaal zelf gemaakt hebt, en met verse ingrediënten gemaakt werd.

Soep uit een pakje, soep uit blik, of soep uit een plastis verpakking, die je doorgaans kant en klaar in de supermarkt kunt kopen, kan niet worden ingemaakt.

Je kunt zelfs soep met vlees of soep met balletjes gewoon inmaken.

Het enige dat je daar voor nodig hebt, althans dat maakt het wat gemakkelijker, zijn weckpotten of jampotten, en een inmaakketel.

Wel heb je bij de weckpotten of de jampotten natuurlijk de bijpassende deksel nodig, en bij de weckpotten de rubberen afsluitring.

Want alleen als jampot of weckpot goed afgesloten zijn, blijft de soep maanden goed.

Dat is overigens meteen ook het grote nadeel aan deze bewaarmethode. Als de jampot of weckpot niet goed schoon gemaakt of gesteriliseerd zijn, en niet goed afgesloten zijn, kan de soep bederven.

Deel ons op social media