Site Overlay
Is soepdieet gezond?

Is soepdieet gezond?

Is soepdieet gezond? De meeste mensen denken dat je met een soepdieet snel, veel en gemakkelijk kunt afvallen.

Een soepdieet is eigenlijk een crashdieet, dit soort van dieet kan zelfs erg slecht voor je lichaam, en voor je verstand zijn. Want iedere keer hetzelfde of bijna hetzelfde eten, daar wordt je echt niet vrolijk van.

Nu is de vraag dus, waarom is een soepdieet niet goed voor je lichaam?

Bij een crashdieet gaat het meestal erom erg weinig calorieën te eten, bij een soepdieet eet je vaak niet meer dan 800 tot 1000 calorieën.

Natuurlijk kan een dergelijk dieet voor sommige mensen voordelen hebben, maar het heeft natuurlijk ook erg veel nadelen.

Voordelen van een soepdieet

Bij een soepdieet eet je alleen maar soep, dus ook geen broodje bij de soep. Voor mensen die soep erg lekker vinden is dit dan natuurlijk een voordeel.

Een soepdieet is natuurlijk ook erg goedkoop. Je kunt dit dieet zelfs met soep uit zakjes en pakjes doen, maar het is altijd gezonder als je de soep zelf maakt.

Wat natuurlijk altijd een voordeel is, is dat je erg snel veel af kunt vallen.

Nadelen van een soepdieet

  1. Soep is lekker, maar hoe krijg je de soep mee als je van plan bent naar het werk te gaan? Je moet bij een soepdieet dus altijd zorgen dat je een thermosbeker of en bakje hebt waar je de soep in kunt doen.
  2. Een Crashdieet is niet goed voor de hersens, omdat dat je maar 800 tot 1000 calorieën binnen krijgt en niet 2500 voor een man, of 2000 voor een vrouw, wordt je snel moe. Je kunt dus ook niet meer goed nadenken en je krijgt snel en veel honger.
  3. Veel mensen hebben grote problemen om dit soort van dieet vol te houden.
  4. Het grootste vraagteken bij een soepdieet of ook crashdieet is natuurlijk of dit soort van dieet zin heeft.
  5. Dit dieet is niet alleen moeilijker, je kunt er ook nog vanuit gaan dat je na het dieet snel weer aankomt. Dit noemt zich jojo-effect, dit heb je bijna altijd bij een crashdieet. Het jojo-effect komt meestal daardoor dat je lichaam niet snel genoeg aan zo weinig calorieën kan wennen.
Deel ons op social media

Author: Danny G

Danny Gooijert heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.