Site Overlay
Hoe lang soep van te voren maken?

Hoe lang soep van te voren maken?

Hoe lang soep van te voren maken? Die vraag wordt vaak gesteld als iemand een grote groep eters krijgt, bijvoorbeeld met een verjaardag, met de feestdagen, of met een feestje.

Niemand wil immers een hele dag in de keuken staan, terwijl het bezoek zich afvraagt waarom je zo vaak in de keuken bent.

Het zou dus erg fijn zijn als je bij het bezoek kunt zijn, en de bereiding van het eten niet meer veel tijd gaat kosten.

Hoe lang soep van te voren maken?

De meeste soorten soep kun je rustig vooraf maken, maar niet te lang vooraf. De meeste soepen worden zelfs lekkerder als je de soep de dag voordat je de soep wilt eten, al maakt.

Bijvoorbeeld groentensoep, tomatensoep, en goulashsoep, smaaken nog beter als de soep een nachtje kan trekken.

Als je bijvooorbeeld de soep op zaterdag maakt, snel laat afkoelen, en bewaard in de koelkast, hoef je de soep de volgende dag allen nog maar warm te maken.

Bovendien hebben de kruiden en dergelijk de hele nacht hun werk kunnen doen, en hebben een nacht getrokken. Resultaat is dan ook dat de soep nog lekkerder smaakt.

Maar niet alle soorten soep kun je vooraf maken, en vaak zijn dit soepen waarin melkproducten worden verwerkt.

Soep de volgende dag afmaken

Dergelijke soepen kun je echter heel simpel de volgende dag afmaken.

Als er nog bijvoorbeeld room, roomkaas, crème fraîche, of slagroom in de soep moet, maar je de soep gewoon voor totdat dit er door geroerd moet worden.

Je laat de soep afkoelen, en laat de soep een nacht in de koelkast staan.

De volgende dag warm je de soep langzaam op, en roert de crème fraîche, of een ander melkproduct door de soep.

Ook dat neemt niet meer zoveel tijd in beslag.

Een derde keer verwarmen

Er is echter wel één nadeel aan het op deze manier de soep maken.

Soep kan slechts twee keer warm worden gemaakt. Normaal gesproken maak je soep, wat de eerste keer verwarmen is, en wat er over blijft kun je de volgende dag nog opwarmen. Dat is dan de tweede keer verwarmen.

Bij onze methode om de soep vooraf te maken, is de soep al twee keer verwarmd. Je kunt de soep niet meer bewaren om de volgende dag op te warmen.

Deel ons op social media

Author: Danny G

Danny Gooijert heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.