Site Overlay
Kun je Gazpacho warm eten?

Kun je Gazpacho warm eten?

Kun je Gazpacho warm eten? Een van oorsprong koude Spaanse soep, die als voorgerecht gebruikt wordt.

Een soep gemaakt van rauw groenten en kruiden, meestal ook met tomaat, en die oorspronkelijk zonder vlees of bouillon gemaakt wordt.

Eigenlijk hoort de soep ijskoud gegeten te worden, en dat is in de warme Spaanse zomer heerlijk. Een lekker stukje afkoeling op een warme dag.

Maar, gazpacho is niet één recept, hoewel het van oorsprong met tomaten gemaakt wordt, en dus eigenlijk niet veel meer is dan een koude tomatensoep. En er bestaan vele andere recepten voor gazpacho, zoals je hier het recept voor Gazpacho van avocado en komkommer kunt vinden.

Kun je Gazpacho warm eten?

Omdat deze soep niet één recept is, maar een verzameling van meerdere recepten, is het vrij lastig om te zeggen of de soep ook warm gegeten kan worden.

Soms is dat zelfs niet lekker, of om wat duidelijker te zijn, ronduit smerig. De gazpacho die wij op onze site vermeld hebben, is warm niet lekker.

Avocado is immers niet echt lekker als het warm gegeten wordt.

De oorspronkelijke gazpacho, die met tomaten, is een soort tomaten soep. Als je deze soep langzaam opwarmt, dat wil zeggen niet meteen op een hoog vuur maar op een laag tot middelhoog vuur, kan het best lekker zijn.

Tuin er echter niet in als vermeld wordt dat er een recept is voor warme gazpacho, want gazpacho is altijd koud, en warme gazpacho is gewoon warme tomatensoep of iets dergelijks.

Warm maken kan dus, maar dat gazpacho koud is, is nu juist de charme van deze Spaanse soep.

Gazpacho bewaren

Een koude soep bewaren is veel makkelijker dan een warme soep. De soep hoeft niet af te koelen, en kan dus haast niet zuur worden.

Als je de soep afgedekt in de koelkast bewaard, kun je 2 tot 3 dagen van de soep genieten.

Je kunt zelfs de soep, als deze goed gepureerd is, drinken met een scheutje alcohol naar keuze erin. Ook erg lekker als je buiten zit en het is al donker.

Kun je gazpacho invriezen

Ook een vraag die we regelmatig krijgen, “Kun je gazpacho invriezen”?

Ja, invriezen is geen probleem bij de originele gazpacho, dus met tomaten. Er zijn tegenwoordig vele soorten mogelijk, en je moet dan ook goed kijken of de ingrediënten waarmee de soep gemaakt is, tegen invriezen kunnen.

De oorspronkelijke gazpacho kan ingevroren worden, en de soep kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.