Site Overlay
pkommen of diepe borden?

Soepkommen of diepe borden?

Wat is beter, soepkommen of diepe borden? Er valt natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen welke van de twee beter is, want het is meer een kwestie van voorkeur.

Er is dus geen regel die aangeeft wanneer je een soepkom moet gebruiken, of wanneer je de soep in diepe borden moet serveren.

Heb je een etentje, dan wordt de soep vaak geserveerd in diepe borden. Denk bijvoorbeeld maar aan een kerstdiner, een etentje met stijl.

Eet je gewoon met je gezin een kommetje soep, dan kun je dat gerust in een soepkom serveren.

Soep op diepe borden

Veel mensen kopen een servies, en daar zitten normaliter diepe borden bij. De borden passen dan op de grote borden waar je het eten op kunt serveren, en daardoor serveren de meesten de soep op diepe borden.

Er is eigenlijk zelfs maar één voordeel vergeleken met soepkommen.

Diepe borden zijn meestal breder aan de bovenkant van de soep, en daardoor kan de soep sneller afkoelen.

Je kunt echter ook stellen dat je bij soepkommen kunt blazen om de soep af te laten koelen, en de soep in soepkommen beter warm blijft doordat de bovenkant van de soep door de kleinere kommen minder snel kan afkoelen.

Beide heeft dus een nadeel, maar tegelijkertijd ook weer een voordeel.

Diepe borden koop je dus vaak tegelijkertijd met een servies. Dit servies zegt weer een heleboel over je levensstijl, en dan vooral de kleur en de stijl van het servies dat je hebt gekocht.

Soep in soepkommen

Soepkommen worden meestal niet bij een servies geleverd, en worden dus vaak los gekocht. Daar zit dan ook meteen het grote voordeel in, want de komen kun je al in twee versies komen; met oor en zonder oor.

Sommigen hebben een voorkeur voor soepkommen zonder oor. De kommen kun je ook voor andere levensmiddelen gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor een saus of voor een salade.

Overigens kun je soepkommen met oor ook prima gebruiken voor een salade of voor saus, maar dat wordt dan weer vaak niet gedaan.

Het grote voordeel van soepkommen met oor is overigens juist de mogelijkheid om de kom makkelijk beet te pakken, ook al is de soep warm.

Vergeleken met diepe borden zit er een klein nadeeltje aan, en dat is dus inderdaad het feit dat de soep wat minder snel afkoelt, maar we hebben zojuist al gezien dat dit juist ook een voordeel kan zijn.

Wat vormgeving zit er echter nog wel een voordeel aan de soepkom ten opzichte van de diepe borden.

Want soepkommen kun je in verschillende designs, in verschillende kleuren, en in verschillende groten kopen. Bij diepe borden zit je vaal vast aan een bepaald servies, hoewel er natuurlijk ook wel diepe borden los verkocht worden.

Bij het kopen van soepkommen kun je dus ook wat meer inspelen op trends en dergelijke. De soepkommen hoeven zelfs helemaal niet te lijken op het servies dat je misschien thuis hebt staan.

Je kunt zelfs meerdere soorten en kleuren soepkommen kopen. Zo kun je de kleur en de stijl aanpassen aan de soep die je wilt eten. Of natuurlijk net andersom.

Deel ons op social media

Author: Danny G

Danny Gooijert heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.