Site Overlay
De juiste soeppan

De juiste soeppan

Vaak lees je in het recept dat je bijvoorbeeld uien moet fruiten, of andere ingrediënten, in een soeppan. Dat lijkt misschien wat vreemd omdat we normaliter uien en dergelijke fruiten in een koekenpan.

Juist om deze reden heeft een soeppan doorgaans een wat dikkere bodem, en je kunt zelfs soep maken in een braadpan, en vaak is dat zelfs nog een tikkeltje lekkerder.

Een braadpan kan de warme beter verspreiden, en daarom worden de ingrediënten beter verhit. Bijkomend voordeel is dat de ingrediënten, en dus de smaken beter door de soep verspreid kunnen worden en dat de smaak van de soep lekkerder is.

Hoe groot moet een soeppan zijn?

In principe kun je soep in iedere pan maken, maar je zult vast wel bemerkt hebben dat een soeppan dorogaans wat groter is dan andere pannen.

Het wordt aangeraden om een soeppan, dat wil zeggen voor doorsnee huishoudens, te gebruiken met een inhoud van 10 liter, en een doorsnede van ongeveer 24 centimeter.

Zo kun je voor een doorsnee gezin een ruime hoeveelheid soep maken, want niet altijd is één liter soep genoeg voor 4 personen, en niet alle gezinnen hebben 4 personen in het gezin.

Als je bijvoorbeeld maaltijdsoep maakt, dan zal de soep niet alleen een liter water bevatten, maar ook allerlei andere ingrediënten, waardoor die ene liter al erg snel wordt overschreden.

En meestal willen de meeste mensen toch een tweede kom soep.

Met een soeppan van 10 liter kun je meer soep maken, en de soeppan kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden.

Zo kun je bijvoorbeeld ook goed sauzen maken in de soeppan. En een grote soeppan is ook erg handig als je bijvoorbeeld mosselen wilt koken.

Een kleinere soeppan?

Overigens kun je ook gerust een kleinere soeppan gebruiken, als je alleen of met z’n tweeën bent. Er zijn namelijk soeppan in alle soorten en maten.

Dus groter dan 10 liter, maar ook kleiner dan 10 liter.

Soep maken in een braadpan of stoofpan

Ook pannen met een dikkere bodem, en waar je dus ook prima soep in kunt maken. Zeker als je vlees in de soep wilt, is deze pan erg geschikt om soep in te maken, maar dat is ook van toepassing op maaltijdsoepen waarin groenten en dergelijke gebruikt worden.

Deze groenten moeten immers ook eerst nog gebakken of gestoofd worden in de meeste recepten.

Een braadpan, waarin je ook allerlei andere gerechten kunt maken, is eigenlijk onmisbaar in de moderne huishoudens.

Soeppan kopen

Via de ondestaande link kun je de beste soeppannen vinden, tegen een goede prijs.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.